26-06-2008

Aanstaande zondag 29 juni om 15.00 uur is in Villa Lila een informele presentatie van de DVD. Iedereen die daarbij wil zijn is van harte welkom. Er zijn geen toespraken en er is geen officieel programma. Wel is er gelegenheid om de DVD te bekijken en onder het genot van een drankje nog wat na te praten.
Natuurlijk kan een ieder die de DVD besteld heeft deze die dag meenemen. Wie niet aanwezig kan zijn, krijgt de DVD volgende week thuisgestuurd.

19-06-2008

Vanaf vanavond staan de foto’s die op 31 mei gemaakt zijn online. Alle foto’s kunnen vrij gekopieerd worden voor privé gebruik. Wanneer u foto’s wilt gebruiken voor publicatie kunt u contact opnemen met Rutger Schreuders via hetlaatstejaar@home.nl
U vindt de foto’s op: www.photobucket.com/hetlaatstejaar_2008
Er staan drie series foto’s op, serie A, B en C.
Wanneer u het leuk vindt als ook uw foto’s op deze site erbij komen, neem dan ook even contact op met hetlaatstejaar@home.nl

03-06-2008

Op de eerste plaats willen wij, Cees, Rose-Marie en Yvonne iedereen bedanken voor de hartverwarmende reacties die we gekregen hebben na zaterdag. Het is een dag geworden die ons allen nog lang zal heugen.

Zoals al bekend gemaakt werd bij de presentatie zal van deze dag een DVD worden samengesteld, met daarop de volgende hoogtepunten:

– vijf liedjes gezongen door twee jonge kleinkunstenaars (waaronder Het laatste jaar);
– laatste brief aan Robert Long, voorgelezen door Cees van der Pluijm;
– persoonlijk dankwoord door Kristof Rutsaert;
– gedicht voor Cees van der Pluijm door Rose-Marie en Yvonne
en
– gesprekken met optredenden en beelden van bezoekers, het signeren en de sfeer van de dag.

Wanneer u daarin interesse heeft kunt u de DVD bestellen.
U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar hetlaatstejaar@home.nl met daarin uw naam, adres, woonplaats en het aantal DVD’s dat u wenst te ontvangen.

De prijs van de DVD is € 15,00 inclusief verpakkings- en verzendkosten.
Wij verzoeken u vriendelijk dit bedrag vooruit te betalen op rekeningnummer 14.02.20.119 t.n.v. R.M. Schreuders te Tilburg inz. Het laatste jaar.
Betaalt u vanuit het buitenland dan kunt u de volgende codes gebruiken:
IBAN: NL88RABO 0140220119
SWIFT/BIC: RABONL2U

De DVD zal u dan over ongeveer 3 weken worden toegestuurd.

28-05-2008

Het is bijna 31 mei en om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen geven wij u hier de laatste informatie nog even door:

1) Het programma ziet er als volgt uit:

11.30 uur: Deuren open voor een ieder die zich heeft aangemeld voor de eerste presentatie om 12.30 uur
12.30 uur: Eerste presentatie
13.30 uur: Uitreiking boeken aan intekenaars van de eerste presentatie
14.30 uur: Deuren open voor een ieder die zich heeft aangemeld voor de tweede presentatie van 15.00 uur.
Tevens wordt de aanwezigen bij de eerste presentatie vriendelijk verzocht de villa te verlaten.
15.00 uur: Tweede presentatie
16.00 uur: Uitreiking boeken aan intekenaars van de tweede presentatie
17.00 uur: Open huis, alle fans, vrienden en belangstellenen zijn welkom.

2) Neem als bewijs van uw uitnodiging een kopie mee van de mail die u van ons gekregen heeft.
3) Het is niet toegestaan te filmen. De gehele dag zal worden vastgelegd door een professionele cameraman. Hiervan wordt een DVD gemaakt die voor € 15,00 te koop wordt aangeboden. U kunt zich hiervoor zaterdag aanmelden. Om een en ander zo soepel mogelijk te laten verlopen zullen er formulieren aanwezig zijn om in te tekenen voor de DVD, bij voorkeur tegen contante betaling. Wanneer u zaterdag niet aanwezig bent kunt u zich ook aanmelden voor de DVD op hetlaatstejaar@home.nl
4) Het is toegestaan te fotograferen
5) Het is niet toegestaan te roken in de villa.
6) Vriendelijk verzoek om tijdens de presentaties mobiele telefoons uit te schakelen.
7) Geeft u bij de uitreiking van de boeken aan of uw voorkeur uitgaat naar 2 consumptiebonnen of naar een terugbetaling van de verpakkings- en verzendkosten van € 2,00.
8) Tussen de presentaties door en erna is er gelegenheid de expositie van het werk van Robert te bekijken
9) Boekhandel de Feeks zal aanwezig zijn om boeken van Robert en Cees te verkopen.
10) Een en ander vindt plaats op de bovenverdieping van de villa. Wanneer u moeite heeft met trappenlopen geeft u dit dan even door. We kunnen dan zorgen dat er hulp aanwezig is.
11) In verband met parkeerproblemen op zaterdag in het drukke centrum van Nijmegen, raden wij u aan met openbaar vervoer te komen. Villa Lila ligt op 5 minuten lopen van Nijmegen CS.
Mocht u toch besluiten met de auto te komen dan kunt u het beste parkeergelegenheid zoeken op een parkeerplaats die niet midden in het centrum ligt, zoals bijvoorbeeld parkeerplaats ‘de Wedren’ aan het Julianaplein. U betaalt hier voor een dagkaart € 6,00 (contant of chipknip).
Vanaf deze parkeerplaats is de Villa ca. 10 minuten lopen.
Voor meer informatie met betrekking tot de route kunt u kijken op de site van de Villa http://www.villalila.nl/2_www/route.asp Hier staan alle bijzonderheden over bereikbaarheid en parkeergelegenheid vermeld.

07-05-2008

PERSBERICHT – Nieuw boek van Robert Long & Cees van der Pluijm

Op zaterdag 31 mei 2008 om 15.00 uur zal in de Foyer van Villa Lila, In de Betouwstraat 9 te Nijmegen (NL), de presentatie plaatsvinden van het boek Het laatste jaar. De brieven uit 2006, van Robert Long en Cees van der Pluijm.

Cees van der Pluijm en Kristof Rutsaert (de weduwnaar van Robert Long) zullen lezen en spreken, er zal live werk van Robert Long worden uitgevoerd door Melanie Petrici en Roy Binkhorst (muzikale leiding: René Stephan) en er is een tentoonstelling te bezichtigen rond het werk van Robert Long. Boekhandel de Feeks verkoopt naast het nieuwe boek ook de eerdere uitgaven van Robert Long & Cees van der Pluijm. Laatstgenoemde zal op verzoek signeren.

Deze feestelijke bijeenkomst is vrij toegankelijk. Kom op tijd, het wordt druk! In de Spiegelzaal van Villa Lila zal de bijeenkomst ook op videoscherm te volgen zijn. Voor informatie over Villa Lila en een routebeschrijving: www.villalila.nl

Het laatste jaar. De brieven uit 2006 bevat naast de brieven die de auteurs in dat jaar wisselden ook een hilarisch uit de hand lopend feuilleton en Robert Longs afscheidscolumn.
Hoewel niemand, tot en met de laatste brief uit november, kon vermoeden dat Robert Long op 13 december 2006 zou overlijden, staat de correspondentie duidelijk in het teken van de vergankelijkheid.
De schrijvers filosoferen over ziekte, ouderdom en dood, maar maken zich ook kwaad over de politiek, de graaicultuur, de multi-culturele samenleving en de invloed van religies.
Gelukkig valt er daarnaast veel te lachen in dit boek en zijn de auteurs niet te beroerd elkaar met plaagstoten en vriendschappelijke provocaties te vermaken. Al met al is dit boek het slotstuk van een vriendschap die 23 jaar duurde.

Het laatste jaar. De brieven uit 2006. Bestellen of recensie-exemplaren aanvragen kan bij Uitgeverij de Stiel, Graafseweg 9, 6512 BM Nijmegen (NL), telefoon [024] 322 75 05, www.de-stiel.demon.nl.

ISBN/EAN 978 90 70415 37 2, genaaid gebrocheerd, 160 blz., 25 euro
---------------------------------------------
Robert Long & Cees van der Pluijm, HET LAATSTE JAAR. DE BRIEVEN UIT 2006

presentatie: 31 mei 2008
plaats: Villa Lila, In de Betouwstraat 9, 6511 GA NIJMEGEN (NL) [024] 38 20 444, www.villalila.nl
aanvang: 15.00 uur precies (zaal open 14.30 uur)
programma: boekpresentatie, korte toespraken, live optredens, signeren
toegang: gratis, iedereen is welkom
informatie: Cees van der Pluijm, [026] 351 98 48, Frombergstraat 52-2, 6814 EC ARNHEM (NL), cees@vanderpluijm.demon.nl

bijlage

Robert Long (1943-2006) en Cees van der Pluijm (1954) waren bevriend sinds 1983. Ze publiceerden in 1991 de schelmenroman Hete klippen. Eerder, in 1987, bezorgde Van der Pluijm de verzamelde liedteksten van Robert Long: Jij wou mij totaal. In 1998 verscheen de correspondentie-uitgave Beste Robert, Waarde Cees. Brieven over leven, dood, liefde, seks, werk en collega's. De nieuwe brievenbundel Het laatste jaar. De brieven uit 2006 is te zien als een vervolg op deze eerdere publicatie.
Robert Long en Cees van der Pluijm werkten in 2006 ook samen aan de pilot van een nieuw televisie-format. Zij traden incidenteel gezamenlijk op en er waren plannen voor een musical.

Robert Long werd geboren in Utrecht en groeide op in Ederveen. Hij begon tijdens zijn opleiding tot etaleur aan een ook internationaal succesvolle carričre als popzanger (onder meer met de groep Unit Gloria), maar richtte zich begin jaren zeventig op Nederlandstalig repertoire. Long ontwikkelde zich tot een scherpzinnig cabaretier en werd de auteur van vele honderden poëtische, kritische, melancholieke en liefdevolle liedjes, waarvoor hij tekst en muziek schreef. Met Dimitri Frenkel Frank schreef hij de musical Tsjechov. Voorts publiceerde hij columns, liedteksten, een roman en een brievenboek (met Cees van der Pluijm). Robert Long overleed op 13 december 2006 te Antwerpen.

Cees van der Pluijm werd geboren in Radio Kootwijk (Gld.), studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Algemene Literatuurwetenschap aan de Katholieke (nu: Radboud) Universiteit Nijmegen (en Zuid-Afrikaans aan de Universiteit van Amsterdam) en publiceerde ruim dertig boeken (proza, poëzie, light verse, drama, essays, brieven, didactiek, tekstbezorging). Hij is werkzaam als auteur, docent (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), acteur, communicatietrainer, uitgever, dagvoorzitter, presentator en interviewer. Hij publiceerde en trad op met o.a. Robert Long, Drs. P en Jules de Corte. Na 30 jaar in en om Nijmegen gewoond te hebben, is hij sinds drie jaar woonachtig in Arnhem. Hij is Parkdichter van het Arnhemse Park Sonsbeek en Radiodichter bij RTV Gelderland.

Voor meer informatie: www.robertlong.nl en www.vanderpluijm.demon.nl

De uitgave van Het laatste jaar. De brieven uit 2006 werd mogelijk gemaakt door een unieke intekenactie van twee Robert-Longfans: Rose-Marie Schreuders en Yvonne Sueters. Ze wierven via een speciale website en met interviews in kranten en radio-optredens 250 intekenaars, waardoor het voor non-profituitgeverij de Stiel mogelijk werd het boek op de markt te brengen. Zie hiervoor: www.hetlaatstejaar.nl

23-04-2008

Alle mensen die zich hebben aangemeld hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor 31 Mei. Hierin staat ook welk nummer hun exemplaar van het boek heeft.
Naar aanleiding van deze uitnodiging zijn al enkele vragen binnengekomen. Er zal deze dag binnen niet gerookt mogen worden. De ruimte is vrij beperkt waardoor er teveel overlast voor niet-rokers zou ontstaan.
Fotograferen is toegestaan, filmen niet.
Er is de gehele dag een professionele cameraman aanwezig die alles vast zal leggen. Bij voldoende belangstelling zal er na 31 Mei een DVD gemaakt worden met hoogtepunten van deze dag. Meer informatie hierover krijgt u op 31 Mei in de villa en daarna op deze site. Mocht u nog andere vragen hebben, dan kunt u deze zoals gewoonlijk stellen via de contact-knop. En kunt u 31 Mei niet komen en wilt u al weten welk nummer wij voor u gereserveerd hebben, dan mag u ons natuurlijk ook mailen.

17-04-2008

31 Mei komt al dichterbij en de voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels stuurden wij alle mensen die zich hebben aangemeld een brief waarin de bijzonderheden van deze speciale dag bekendgemaakt werden.
Wij verzoeken u vriendelijk zo snel mogelijk uw voorkeur door te geven voor de tijd waarop u de presentatie wilt bijwonen.

Degenen die niet bij de presentatie aanwezig zullen zijn krijgen het boek in de week na 31 mei per post thuisgestuurd.

01-04-2008

Intekening is vanaf nu niet meer mogelijk op deze site.
De uiteindelijke stand is 265 intekenaars!
We hebben echter nog niet alle betalingen ontvangen.
Wilt u even controleren of u al betaald heeft?

Intekeningen waarvan wij op 15 april de betaling niet hebben ontvangen moeten we helaas annuleren.
Ook hebben we nog steeds een paar betalingen die we aan de hand van de intekenlijst niet kunnen achterhalen.
Wanneer u met een andere naam betaald heeft dan die waarmee u heeft ingetekend, stuurt u ons dan even een berichtje.

Verder kunt u tot zich tot 15 april aanmelden voor de presentatie van het boek op 31 mei in Villa Lila te Nijmegen bij hetlaatstejaar@home.nl.

Vanaf 31 mei is het boek te koop via de site van Uitgeverij de Stiel en via de boekwinkel.

26-03-2008

Inmiddels hebben al een aantal intekenaars zich aangemeld voor 31 mei. Zoals het er nu uitziet zal het een prachtige dag gaan worden. De aanmelding sluit op 15 april. Na die datum krijgt iedereen die zich heeft aangemeld persoonlijk bericht over aanvangstijd, adres, parkeren en alle andere bijzonderheden.

18-03-2008

De presentatie van het boek zal definitief op 31 mei plaatsvinden in Villa Lila in Nijmegen.
Alle intekenaars hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Mocht u onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen, wilt u ons dit dan via de contact knop even laten weten.
Zoals reeds eerder medegedeeld sluit de intekening op 30 maart. Intekeningen waarvan wij op 15 april nog geen betaling hebben ontvangen zullen vervallen.
Wij verzoeken de intekenaars die naar de presentatie willen komen vóór 15 april te reageren via de contact knop op deze site of rechtstreeks op hetlaatstejaar@home.nl.

08-03-2008

Na het goede bericht dat er ruim meer dan 200 mensen ingetekend hebben, kunnen we u nu ook mededelen dat er 200 betalingen binnen zijn.
De voorbereidingen voor 31 mei zijn in volle gang. Alle intekenaren krijgen nog persoonlijk bericht over het aanmelden voor deze dag. Zodra er verdere bijzonderheden bekend zijn zullen ze hier gepubliceerd worden. We sluiten de intekenmogelijkheid uiterlijk op zondag 30 maart of als er 250 betaalde intekenaars zijn. Daarna is het boek alleen nog in de winkel of op de presentatiedag te koop à 25 euro.

04-03-2008

Robert Long Ontmoetingsdag

voor fans en liefhebbers
met boekpresentatie (Het Laatste Jaar), ruilbeurs en optredens
in aanwezigheid van Kristof Rutsaert en Cees van der Pluijm
31 mei 2008, Villa Lila Nijmegen

03-03-2008

De verschijningsdatum is bekend!

Vandaag is bekend geworden dat het boek zal worden gepresenteerd op 31 mei 2008 op de locatie
Villa Lila in Nijmegen. Cees van der Pluijm zal hier ook aanwezig zijn om op verzoek het boek te signeren.
Tevens zal er deze dag gelegenheid zijn voor de fans van Robert Long om elkaar te ontmoeten. Verdere bijzonderheden volgen.

02-03-2008

De eerste stap is gezet, we hebben ruim 200 intekeningen binnen!

Tot nu toe hebben we 150 betalingen ontvangen. Uiteraard kunnen we pas opdracht geven aan de uitgever als ook hier de 200 bereikt zijn. We zijn er van overtuigd dat we ook dit gaan halen.
Zoals reeds eerder gemeld zullen de eerste 200 betaalde intekeningen een genummerd exemplaar van het boek ontvangen. Tot 1 april kan nog steeds ingetekend worden via deze site. U zult het boek dan voor de gereduceerde prijs ontvangen. Daarna geldt de prijs zoals deze vastgesteld is voor de winkelverkoop.

We gaan het halen!!!

----------

NIEUW BRIEVENBOEK VAN ROBERT LONG: HET LAATSTE JAAR

Zoals een ieder wel weet, was Robert Long niet alleen tekstschrijver en componist van prachtige liedjes, maar ook schrijver van boeken.
Zo heeft hij twee boeken geschreven met Cees van der Pluijm, namelijk de roman Hete klippen (1991) en het brievenboek Beste Robert, waarde Cees. Brieven over leven, dood, liefde, seks, werk en collega’s (1998).

Na Longs hartinfarct in 2005 namen ze de correspondentie weer op. Dat resulteerde in 2006 in een reeks brieven en een feuilleton waarin liefde, vergankelijkheid en afscheid centraal staan. Ook maken de heren zich weer ouderwets kwaad over actuele onderwerpen

Hedendaagse brievenboeken lijken doorgaans slechts voor een select publiek interessant. Daarom zien commerciële uitgeverijen er weinig brood in. Wel werd de Nijmeegse non-profituitgeverij De Stiel (www.de-stiel.demon.nl) bereid gevonden deze in historisch en menselijk opzicht belangwekkende correspondentie uit te geven, mits er minimaal 200 voorintekenaars gevonden zouden worden.

Twee fans van Robert Long, Rose-Marie Schreuders en Yvonne Sueters, hebben besloten een actie te voeren om deze 200 intekenaars te werven, zodat dit boek, dat Het laatste jaar gaat heten, er zal komen.

Op deze site kunt u via het intekenformulier inschrijven voor dit boek.

De eerste 200 intekenaars ontvangen bij het boek een genummerd document.

De prijs bij intekening bedraagt (voor Nederland) € 20,00 per exemplaar.
Buiten Nederland bedraagt de intekenprijs € 22,50.
Deze bedragen zijn inclusief verpakkings- en verzendkosten.
De winkelprijs wordt € 25,00.

Wij verzoeken u na invulling van het intekenformulier tegelijkertijd het verschuldigde bedrag onder vermelding van uw naam en het bezorgadres over te maken op:

14.02.20.119 t.n.v. R.M. Schreuders te Tilburg inz. Het laatste jaar.
Intekenaars vanuit het buitenland kunnen de volgende codes gebruiken:
IBAN: NL88RABO 0140220119
SWIFT/BIC: RABONL2U

Bestel er vooral meer dan één!

Zodra het aantal van 200 bereikt is zal opdracht gegeven worden het boek in productie te nemen.

Via deze site houden wij u op de hoogte van de vorderingen.

Wilt u meer informatie neem dan contact op via ons e-mail adres: hetlaatstejaar@home.nl

 

Naar boven